Lapas

ceturtdiena, 2012. gada 1. marts

Glazēti biezpiena sieriņi.


Pagatavosim glazētus biezpiena sieriņus ar cepumu garšu.Ļoti vienkārši un gardi.

Mums būs nepieciešams:
  • Mīļākie cepumi vai arī cepumi kas ir pa rokai ,man bija 1/2 paciņa Selgas cepumi
  • Biezpiens,kas šķiet visgardākais.Man bija vājpiena,graudains,mitrs ap 150-200g
  • Šokolāde glazēšanai 100g
  • Var arī pievienot svaigo sieru,vai kausēto klasisko sieru,vai iebiezināto pienu gan vārītu,gan nevārītu.Man bija viena ēd.k vārīts iebiezinātais piens

Pagatavošana:
  • Cepumu un biezpiena daudzums ir aptuvens,jo sausāks biezpiens,jo mazāk var aiziet cepumi,jo mitrāks,jo vairāk cepumi.
  • Cepumus sablenderējam drupačās.
  • Ja biezpiens ir graudains,tad to arī sablenderējam krēmīgā massā.
  • Biezpienam pievienojam iebiezināto pienu,tad cepumu drupačas.Visu izmaisam.
  • Massai jāsanāk ļoti biezai.Ja nepieciešams pievienojam vēl cepumus.
  • Ieliekam uz 30 minūtēm ledusskapī.
  • Pēc tam veidojam sieriņiem formu kādu vēlamies.Biezpiena sieriņu massa ir bieza un nelīp pie rokām,viegli ar to strādāt.


Izkausējam sokolādi.

Apviļājam katru sieriņu šokolādē,liekam uz folija un saldētavā uz 10 minūtēm,lai sacietē šokolāde.

Es vēl apbēru ar krāsainiem graudiņiem.



 Ja mājās atrodas rieksti,žāvēti augļi,marmelāde,vai kas tam līdzīgs,droši liekam klāt un iegūsim citas garšas sieriņus.

 Garšo lieliski!

2 komentāri:

Marianna teica...

Mmmmm, cik garšīgi izskatās!

Marcina teica...

Nav pārāk saldi?