Lapas

otrdiena, 2012. gada 7. februāris

Rudzu miltu rulete ar biezpiena krēmu.



Sastāvdaļas biskvītam:
  • 3 mazas olas
  • 3 ēd.k cukurs
  • 3 ēd.k rudzu milti
  • 1 ēd.k kartupeļu vai kukurūzas ciete
  • 1 ēd.k medus
  • 1 ēd.k vārīts,atdzesēts ūdens
  • šķipsniņa sāls un šķipsniņa citronskābe



Gatavavojam biskvītu:


Olas baltumus atdalam no dzeltenumiem.Dzeltenumus liekam ledusskapī,bet baltumus sākam putot ar šķipsniņu sāli un citronskābi līdz izveidojas putas.Tad pievienojam 1 ēd.k cukuru un putojam līdz stingrām putām.Liekam ledusskapī.

Dzeltenumus putojam ar 2 ēd.k cukura līdz tie kļūst gaiši un cukurs izkusis,pievienojam medu un ūdeni,saputojam. Iesijājam rudzu miltus un kartupeļu cieti,saputojam.

Iecilājam olas baltumus.Visu kārtīgi izmaisam.Lejam cepatraukā,kur ieklāts cepamais papīrs.Manas formas izmērs bija 32*26cm,tomēr iesaku mazliet lielāku formu,jo tad būs vieglāk rullēt ruleti,jo būs plānāks biskvīts.

Cepam ap 200 grādiem ap 15-20 minūtēm,līdz biskvīts brūns.

Tikko izceptu apsmērējam ar kādu sīrupu,vai ievārījumu vai arī kā es ar nevārītu iebiezināto pienu.Tas iesūcas biskvītā un mitrina to.



Sastāvdaļas krēmam:
  • 200g biezpiens
  • 200g skābais krējums
  • cukurs pēc garšas,ap 3 ēd.k
  • vaniļas cukurs pēc garšas
  • 50ml piens
  • 2 tēj.k želatīns



Gatavojam krēmu:


Skābo krējumu putojam ar biezpienu,cukuru un vaniļas cukuru.Pienā iemaisam želatīnu,uzbriedinam un uzsildam,izmaisam līdz želatīns izkusis.

Želatīnu ieputojam biezpiena krēmā un liekam ledusskapī līdz sastingst. Sastingušo krēmu smērējam uz biskvīta nedaudz ļaujam pastāvēt un tad rullējam kopā.

Ruletes virspusi es arī aplēju ar iebiezināto pienu un apbēru ar sadrupinātu brūnu cepumu.

Rulete garšīgāka,ja tā pāris stundas pastāv ledusskapī.




3 komentāri:

Anonīms teica...

Izmégjináju un bija loti garshíga rulete. Visvairák uzrunája tieshi kvieshu miltu biskvíts.

Ilga teica...

Cik gardi izskatas!

Lilija teica...

Kāds gardums...