Lapas

piektdiena, 2012. gada 13. janvāris

Griķu pārslu sautējums.


Sastāvdaļas:

  • 1 liels burkans
  • 1 liels sīpols
  • 1 liela paprika
  • 1 paliels puravs
  • 4 svaigi ,palieli tomāti vai arī 1/2 mazā buņdžiņa konservēti tomāti
  • 250ml griķu pārslas
  • 5 ēd.k skābais krējums
  • garšvielas pēc vēlēšanās


Pagatavošana:

Sīpolu smalki sagriežam.Un cepam eļļā.

Sarkano papriku sagriežam mazos kubiņos un pievienojam sīpoliem.

Mazos gabaliņos sagriežam puravu.Liekam pannā,visu izmaisam un sautējam uz nelielas uguns.

Ja ņemam svaigus tomātus,tad noblanšējam,noņemam mizu un sagriežam.Liekam pannā. Ja buņdžiņas tomātus tad vienkārši pievienojam kopējā pannā,izmaisam un sautējam.



Ja sautēšanas laikā darzeņu šķidrums pārāk ātri iztvaiko un viss ir sauss,ka tūlīt cepsies klāt,tad pievienojam ūdeni.

Burkānu sarīvējam uz rupjās rīves un liekam pannā.Visu sautējam uz nelielas uguns ap 15 minūtēm,pagaršojam,kad šķiet,ka gandrīz mīksts,tad pievienojam garšvielas,kādas vēlamies.



Uzberam griķu pārslas uz dārzeniem,izmaisam,pievienojam skābo krējumu,nedaudz ūdeni,lai pārslām ir kur uzbriest ap 100ml,izmaisam un sautējam uz mazas uguns vēl 5 minūtes.



Pasniedzam un mielojamies!

Nav komentāru: