Lapas

svētdiena, 2011. gada 27. novembris

Ievārījuma kēkss.


Sastāvdaļas:

* 200ml skābais krējums(bet tik pat labi varam ņemt jogurtu,kefīru)
* 100ml kāds ievārījums,man bija salds melleņu ievārījums
Vai arī pusi uz pusi krējumu ar ievārījumu,vai tikai vienu vai tikai otru,būtībā kopā vienkārši jābūt 300ml šitā šķidruma
* 1 ēd.k eļļa
* 2 olas
* 4 ēd.k mannā
* 4 ēd.k auzu pārslas
vai arī tikai mannā,vai tkai auzu pārslas,vai tikai milti,bet lai ir šīs daudzums kopējais
* 1 glāze milti
* 1 tēj.k cepamais pulveris
* cukura daudzums atkarīgs no ievārījuma,ja ir salds ievārījums tad mazāk cukuru,ja skābs tad vairāk,arī jāskatās cik daudz liekam ievārījumu,jo mazāk ievārījums jo vairāk cukurs,btā kā man bija salds ievārījums,bet mazākā daudzumā kā krējums,tad pieliku 3 ēd.k cukura
* šķipsniņa sāls


Pagatavošana:

Krējumu sajaucam ar ievārījumu,pievienojam mannā,auzu pārslas un atstājam uz 30 minūtēm.Pa to laiku atdalam olas baltumus no dzeltenumiem.
Baltumus putojam ar šķipsninu sāli līdz stingrām putām,tad pievienojam cukuru un olas dzeltenumus un turpinam visu putot kādas 5 minūtes.
Saputotajām olām pievienoajm ievārījuma,krējuma maisījumu,izmaisam,tad p[ievienojam miltus sajauktus ar cepamo pulveri.Izmaisam un lejam traukā.Masai ir jābūt biezai,ļoti lēni tekošai.Kā biezam skābajam krējumam 25% aptuveni.



Cepam ap 200 gradiem ap 30-40 minūtēm.Atdzesējam,izņemam no formas,sagriežam.

Nav komentāru: