Lapas
svētdiena, 2011. gada 27. novembris
Brokastu siera maizītes
Sastāvdaļas:
** 25 g svaigais raugs
** ap 500g milti
** 1 ola mīklai un viena ola smērēšanai
** 250ml piens
** 2 ēd.k skābais krējums
** 30g izkausēts sviests
** ap 150g rīvēts siers,man bija uz aci un vēl siers būs nepieciešams apbērt bulciņas
** 2 ēd.k cukurs
** 2 tēj.k sāls
** 1 ēd.k garšvielu maisījums picai
** 2 tēj.k paprikas pulvera
** 2 ēd.k eļļa trauka iesmērēšanai
Pagatavošana:
Pusi pienu uzsildam,pievienojam raugu,izmaisam,pievienoajm 1 ēd.k cukuru un kārtīgu ēdamkaroti miltus,izmaisam,apsedzam trauku ar salveti un atstājam silta vietā uz 10 minūtēm.
Trauciņu ņema palielu,jo šis ieraugs palielināsies 2-3 reizes.
Olu sakuļam ar dakšiņu,pievienojam cukuru,sāli,garšvielas,krējumu.
Uzsildam atlikuso pienu un izkausējam sviestu,abus savienojam un pievienojam ieraugu,izmaisam un šo maisījumu lejam klāt olai.tad pievienojam uz smalkās rīves sarīvētu sieru un lēnām iemaisam miltus.Mīklai jābūt mīkstai,maigai un nav jālīp pie rokām.
Trauku kur raudzēsim mīklu iesmērējam ar eļļu,tad liekam mīklu,pārsedzam trauku ar pārtikas plēvi un liekam siltā vietā uz stundu.Mīkla palielinās 2-3 reizes.
Kad mīkla uzrūgusi veidojam apaļas bulciņas,kārtojam tās uz cepamās plāts un pārsmērējam ar sakultu olu.
Varam protams veidot lielākas un mazākas,visāda veida bulkas.
Cepam ap 180-200 gradiema ap 15-20 minūtēm,līdz bulciņas skaisti brūnas.
Aptuveni 7 minūtes pirms gatvas,tās pārkaisam ar sarīvētu sieru.
Es cepu gan mazas apaļas bulciņas,gan arī lielu kukuli,kam pa vidu sabēru daudz rīvētu sieru.
Abonēt:
Ziņas komentāri (Atom)
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru