Lapas

sestdiena, 2012. gada 10. marts

Pelmeņi-mēli var norīt!



Sākšu ar to,ka šī mīkla ir vienreizēja.Viegli ar to strādāt un gala rezultātā nu tik gardi pelmeņi,ka tiešām mēli var norīt.

Sastāvdaļas:

  • 1 ola 
  • 1/2 tēj.k sāls
  • 1/2 tēj.k cukurs
  • 1 ēd.k skābais krējums
  • 2 ēd.k eļļa
  • 1/2 glāze ūdens
  • milti tik,lai mīkla ir elastīga,bet nelīp pie rokām ( nākamreiz nomērīšu cik precīzi)
  •  
Pagatavošana:

Bļodā sajaucam olu,sāli,cukuru,krējumu,eļļu.Izmaisam,pievienojam ūdeni.

Beram klāt miltus.Sākumā 1 glāzi,bet pēc tam pa karotītei.Mīcam mīklu līdz tā sāk atlekt no galda virsmas un rokām.Iesaku mīklas mīcīšanas procesa laikā nomazgāt rokas un turpināt mīcīt ar tīrām,šādi nepārcentīsimies ar miltiem un mīkla būs vajadzīgajā konsistencē.

Mīkla sanāk ellastīga,ja to paņem vienā rokā un tur karājoties,tad tā staipās.

Gatavo mīklu ieliekam maisiņā un paturam 30 minūtes istabas tempertūrā.Kad mīklu izņemsim no maisiņa,tā būs kļuvusi lipīga,bet nesatraucaties,tā tam jābūt.Pastāvot bez maisiņa tā atkal mazāk lips un būs viegli ar to strādāt.

Virsmu viegli noberam ar miltiem,bet tiešām viegli.

Rullējam mīklu,plānu,plānu,līdz tā spīd cauri.

Ar glāzi izspiežam aplīšus un liekam bagātīgi pildījumu.

Tā kā mīkla ir ellastīga,tad to viegli ir lipināt ciet,kaut arī pildījums daudz.

Salipinam visus pelmeņus.



Mans pildījums:

Izvāram kartupeļus.Uz šo mīklas daudzumu ap 800g kartupeļi.Samīcam biezputrā.2 lielu vai 4 mazākus sīpolus sasmalcinam un apcepam brūnus eļļā,nevis gaušus caurspīdīgus,bet brūnus cepam.

Mīcītiem kartupeļiem pievienojam ceptos sīpolus un 2 ēd.k skābo krējumu,izmaisam un siltu pildam pelmeņos.

Tieši siltu ir vieglāk sapildīt.

Uzvāram lielā katlā ūdeni,kam pievienojam 1 tēj.k sāli un sviestu vai eļļu ap 1 ēd.k.

Liekam pelmeņus un vāram no uzpeldēšanas brīža 2 minūtes.

Bļodā ieliekam sasmalcinātas dilles un sviesta pikuci.Vārītos pelmeņus liekam šajā bļodā.


 Pelmeņi ir vienkārši dievīgi,gan tā mīkla,gan arī pildījums.

Labi garšo kā silti,tā arī auksti.

Maza piebilde,krējums pie šiem pelmeņiem nav nepieciešams ēdot,jo tā brīnumainā garša būs aizēnota.

Sanāca pie 60 pelmeniem,izmērs kā veikala standarta pelmeņi.

Jāpiemin,ka gatavošanas laiks nav nemaz tik ilgs,aizņēma tik pat daudz laikakā jekuru citu pusdienu gatavošana.

3 komentāri:

Diana teica...

Mājas pelmeņi ir labākie!

Marija teica...

Mmmm, cik garšīgi!

Jana teica...

Man ļoti garšo tieši šie:)