Lapas

otrdiena, 2012. gada 24. janvāris

Siera,auzu pārslu cepumi.




Man garšo siers un ,protams, arī siera cepumi,tad uzcepsim gardos cepumus,lai tie būtu arī veselīgi.

Sastāvdaļas:

  • 100g siers
  • 100g sviests
  • 2,5 glāzes auzu pārslas ar kviešu klijām
  • garšvielas
  • dekorēšanai ķimenes,sezama sēkliņas
  • 1 ola




Pagatavošana:


  • Auzu pārslas ar kviešu klijām sablenderējam miltos.
  • Sieru sarīvējam uz smalkās rīves.
  • Auzu pārslas saberzējam ar sviestu,pievienojam olas dzeltenumu,sieru,garšvielas.
  • Samīcam mīklu,lai nelīp pie rokām.
  • Liekam ledusskapī uz 30 minūtēm.
  • Mīklu sadalam 4 gadaliņos,kamēr vienu rullējam pārējie maisiņā atpūšas.
  • Mīklu rullējam starp diviem cepamā papīra gabaliem cik planu vēlamies.Mīkla ir ļoti drupena un nav viegli to rullē,jābūt pacietīgiem.Bet to var izrullēt ļoti plānu.



  • Izspiežam ar formiņām cepumus,vai arī sagriežam ar nazi gabaliņos. 
  • Apsmērējam ar viegli sakultu olas baltumu ,ja vēlamies apberam ar ķimenēm vai sezama sēkliņam un cepam ap 200 grādiem ap 10 minūtēm,līdz cepumi sausi un viegli brūni.



Gatavie cepumi ir ļoti trausli,bet toties cik tie garšīgi.



Nav komentāru: