Lapas

sestdiena, 2012. gada 28. janvāris

Drupaču ābolkūka.



Sastāvdaļas mīklai:

  • 2 glāzes rudzu pārslas 
  • 100g sviests vai margarīns 
  • 1 ola
  • 4 ēd.k cukurs
  • šķipsniņa sāls un šķipsniņa citronskābe
  • 1/4 tēj. soda
  • aptuveni 3 ēd.k kukurūzas milti


Gatavošana:

Rudzu pārslas sablenderējam un sadrupinam ar sviestu viendabīgās drupačās.

Olas baltumu atdalam no dzeltenuma.

Baltumu sākam putot ar šķipsniņu sāli un citronskābi līdz izveidojas putas,tad pa karotītei pievienojam cukuru,nepārtraukti putojot līdz cukurs izkūst.

Pievienojam dzeltenumu un sodu turpinam putot vēl ap 5 minūtēm.

sviesta,rudzu drupačās iemaisam saputoto olu,izmaisam.

Pievienojam kukurūzas miltus līdz mīkla nelīp pie rokām.

2/3 mīklas kārtojam cepamtraukā,kur ieklāts cepamais papīrs.(cepamo papīru es lieku,lai gatavo pīrāgu smuki izņemt no formas)

Izlīdzinam mīklu tikai pa formas dibenu un liekam ledusskapī līdz sagatavosim pildījumu,bet 1/3 mīklas liekam maisiņā un saldētavā.




Sastāvdaļas pildījumam:

  • 1/2 kg āboli
  • 100g skābais krējums
  • 200g biezpiens
  • 1 ola
  • 3 ēd.k cukurs
  • kanēlis šķipsniņa

Ābolus samizojam,sagriežam mazos kubiņos.

Biezpienam pievienojam olu,izmaisam,pievienojam skābo krējumu,cukuru,kanēli.Visu kārtīgi izmaisam.

Ņemam formu,kurā ir mīkla un virsū liekam ābolus.

Pāri pārlejam ar biezpiena,krējuma maisījumu.

No saldētavas izņemam 1/3 mīklu un sarīvējam uz rupjās rīves.Šīs drupačas uzberam uz kūkas,izlīdzinam.

Liekam cepties iepriekšs uzsildītā cepeškrāsnī ap 200 grādiem ap 30-40 minūtēm līdz pīrāga virsma ir brūna.

Nav komentāru: