Lapas

pirmdiena, 2011. gada 28. novembris

Plānas,kraukšķīgas,mutē kūstošas piparkūkas.

Sastāvdaļas:
  • 100ml medus
  • 1glāze cukurs
  • 150g sviests vai margarīns
  • 100ml piens
  • ap 700g milti
  • 2 tēj.k soda
  • garšvielas piparkūkām 1 paciņa
  • 2 ēd.k skābais krējums
  • 1 maza ola

Pagatavošana:

Katliņā ieliekam medu,cukuru,pienu,uzsildam līdz cukurs izkusis,turpinam karsēt uz uguns un pievienojam margarīnu,maisam līdz izkūst.

Tad pievienojam sodu un intensīvi maisam,masa uzpūtīsies.Maisam līdz šī masa paliek brūna.
Kad šis ir paveikts un masa brūna,tad pievienojam garšviela piparkūkām un ļaujam masai nedaudz atdzist,pievienojam skābo krējumu,izmaisam un pievienojam olu,izmaisam,tad maisam iekšā miltus.

Mīcam mīklu,pievienojam lēnām miltus līdz tā nelīp pie rokām.Bet tomēr nepārcenšamies ar miltiem,mīkla mazliet būs lipīga,bet mīcāma.
Ieliekam maisiņā un paturam istabas tempertūrā 2-3 stundas.
Tad rullējam mīklu un spiežam cepumus.
 Mīklu vislabāk rullēt starp diviem cepamā papīra gabaliem,jo tad mīklu var izrullēt ļoti plānu un tā nelīp ne pie virsmas,ne pie ruļļa,jo starpā ir cepamais papīrs.
Līdz ar to mīklu ir iespējams izrullēt tik plānu cik vēlamies,kaut papīra biezumā.


Cepam cepumus ap 200 grādiem līdz tie skaisti brūni.Jo plānāk cepumi,jo ātrāk cepas.Aptuvenais laiks 10 minūtes.
Tikko cepti cepumi ir mīksti,bet tiklīdz tos noņem no plats tā tie sastingst un kļūst kraukšķīgi,trausli.
Šīs piparkūkas ir kraukšķīgas,maigas,plānas,mutē kūstošas.

2 komentāri:

Anonīms teica...

Paldies par recepti!
Pirmo gadu izdevusas brinumgardas un diezgan mikstas piparkukas!

taschinka teica...

man prieks,ka noderēja.