Lapas

svētdiena, 2011. gada 27. novembris

Adventes vainags.Gardi gan!



1. Milti 3 1/2 gkāzes
2. Krejums 1 glāze
3. Olas 2 gab
4. Cukurs 1 glāze
5. Vanilīncukurs 1 paciņa
6. Sviests 100 g
7. piparkūku garšviela 3 tējk.
8. Kakao
9. Cepamais pulveris 1 1/2 tējk.

Priekšs viena vainaga izmantojam tikai pusi no šīm sastāvdaļām.


2 olas sakuļam ar 1 glāzi cukura un vienu paciņu vanilīnu(glāze 250ml).
Pievienojam 100g sviestu istabas tempertūrā. Sakuļam. Tad pievienojam 1 glāzi krējumu, jo biezāks, jo labāk. Vēl pievienojam 3 tēj.k piparkūku garšvielu un kakao, cik tumšu vēlamies.
Visu kārtīgi sakuļam.
Izsijājam 3 1/2 glāzes miltu, pievienojam 1 1/2 tēj.k. cepamo pulveri.
Miltus lēnām iejaucam krējuma olu masā.
Mīkla sanāk diezgan lipīga, bet tam tā jābūt. Jābūt tik lipīgai, cik tas pieļauj, lai varētu izveidot mīklas bumbu. Liekam mīklu maisiņā un tad ledusskapī uz 3 stundām.





Gatavo mīklu izrullējam un izgriežam apli, kuram pa vidu vēl vienu apli, lai veidojas vainadziņš.

No pārējās mīklas izspiedu zvaigznītes.

Liekam uz cepamās pannas un cepam 180 grādos 20 minūtes, bet laiks atkarīgs no cepumu lieluma un biezuma. Kad palikuši viegli brūni, tad gatavi.



Dekorēju ar putotu olu baltumu. 1 olas baltumu putojam un lēnām pievienojam 150g pūdercukura un 1 tējk. citrona sulas. Putojam, līdz veidojas stingra masa, kas apgāžot nekrīt ārā. Liekam maisiņā un nogriežam galiņā mazu, ļoti mazu caurumiņu.

Ar tā paša olas baltuma glazūras palīdzību pielīmējam 4 zvaigznītes uz kurām pielīmētas sveces.

 Vainags protams nevar stavēt 4 advetnes,vet vienu nedēļu gan.
Tā ka izmaksas ir letas un gatavošana vienkārša,tad katru Adventi visis kopā ar ģimeni gatavojam jaunu vainagu,bet ar veco našķējamies

Nav komentāru: