Sastāvdaļas:
- 25 g svaigais raugs
- ap 500g milti
- 1 ola
- 250ml piens
- 2 ēd.k skābais krējums
- 30g izkausēts sviests
- ap 150g rīvēts siers,man bija vairāk,
- 2 ēd.k cukurs
- 2 tēj.k sāls
Pagatavošana:
Pusi pienu uzsildam,pievienojam raugu,izmaisam,pievienoajm 1 ēd.k cukuru un kārtīgu ēdamkaroti miltus,izmaisam,apsedzam trauku ar salveti un atstajam silta vietā uz 10 minūtēm.Trauciņu ņema palielu,jo šis ieraugs palielināsies 2-3 reizes.
Miltiem pievienojam pārējo cukuru,sāli,pievienojam uzrūgušo ieraugu,olu,izkausētu sviestus,skābo krējumu,mazliet siltu atlikuso pienua arī siltu un uz smalkās rīves sarīvētu sieru.Visu izmaisam,izmīcam mīklu,ja nepieciešams pievienojam miltus.
Liekam traukā,pārsedzam ar pārtikas plēvi un liekam siltā vietā uz 1 stundu.
Gatavo mīklu liekam uz cepamā papīra, izveidojam maizes formu,apsmērējam ar sakultu olu,iegriežam strīpas un pārkaisam ar sezama sēkliņām.Cepam 180 grādos 25 minūtes.Līdz maize skaisti brūna.Ļaujam atdzist un tad sagriežam.
Maize ir ļoti mīksta,maiga,garda!
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru