Izmantotās glāzes tilpums 250ml.
Sastāvdaļas ieraugam:
- 1 glāze kviešu+ 1 glāze kukurūzas milti
- 1 glāze ūdens
- 1,5 tēj.k sausais raugs vai 15 g svaigais raugs
Sastāvdaļas tālākai gatavošanai:
- 2 glāzes ūdens
- 1,5 glāzes kviešu milti+ 1,5 glāzes kukurūzas milti
- 1,5 tēj.k sāls
- garšviela picai,tā sastāv no oregano,bazilika un majorāna 2 tēj.
- eļļa smērēšanai
gatavošana:
Vislabāk sākst gatavot vēlu vakarā un otrā dienā turpināt.
Siltā ūdenī iemaisam raugu,pievienojam miltus.Skatīt bildi N.1. izmaisam un pārsedzam ar pārtikas plēci un atstājam no 4-12 stundām istabas tempertūrā.Ieraugs gatavs skatīt bildē N.2.
Ieraugam pievienojam pārējo ūdeni,mazliet siltu un miltus kopā ar sāli un garšvielām..maisam ar karoti mīklu līdz tā atlīp no trauka sienām.Mīkla nav jāmīca ar rokām,tikai ar karotes palīdzību.Kopējais maisīšanas laiks var aizņemt ap 20 minūtēm līdz mīkla vairs nelīp pie trauka.
gatavo mīklu skatīts bildē N.3.
Trauku,kur raudzēsim mīklu iesmērējam ar eļļu,ieliekam mīklu un arī apsmeŗējam viegli ar eļļu.Pārsedzam ar pārtikas plēvi un raudzējam istabas tempertūrā 1 stundu.Pēc stundas mīklas malas stiepjam uz vidu un tā pa visu rādiusu.Tad mīklu tā piepaceļam no apakšas un salokam uz pusēm.Turpinam raudzēt 1 stundu,tad atkal mīklu salokam uz pusēm,tad vel raudzējam 1 stundu un pēdējo reizi pārlokam uz pusēm,mīklu sadalam 4 daļās- 4 maizes klaipiņos.Mīklu nemīcam,tik sadalam,salokam,pavelkam mīklas malas,šādi izveidojot klaipiņu.
Liekam maizes kliapiņu uz cepamās plāts,uz kuras ir cepamais papīrs mazliet apbērts ar miltiem.maizes klaipiņu apberam viegli ar miltiem,apsedzam ar dvieli un atstajam uz 30 minūtēm.pa to laiku uzsildam cepeškrāsni 220 gradiem.Pašā apakšā liekam trauciņu ar ūdeni.Uz nākamā nodalījuma cepamo plati ar maizes klaipiņu.Cepam 220 grādos 20 minūtes.
Gatavo maizi apsedzam ar dvieli un ļaujam atdzist.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru