Lapas

sestdiena, 2011. gada 26. novembris

Rudzu / kviešu maize

 Sastāvdaļas:
  • - 1,5 glāzes rudzu milti
  • - 1,5 glāzes kviešu milti
  • - 2 tēj.k sinepes
  • - 200ml piens
  • - 20g svaigais raugs
  • - 4 ēd.k majonēze
  • - 1 ola,dzeltenums mīklā baltums apsmērēšanai
  • - 1 tēj.k cukurs
  • - 1 tēj.k sāls


Pagatavošana:



Siltā pienā iemaisam cukuru,raugu,izmaisam un atstājam kamēr sagatavojam pārējos produktus.


Traukā liekam sinepes,majonēzi,olas dzeltenumu,izmaisam.Pievienojam pienu ar raugu,izmaisam.Iesijājam rudzu miltus,izmaisam,iesijājam pa daļām kviesu miltus.Mīcam mīklu līdz nelip pie rokām.


Saveļam bumbā un liekam ieeļļotā traukā,ko pārsedzam ar pārtikas plēvi.Raudzējam siltā vietā ap stundu, līdz mīkla trīskāršojas.


Gatavo mīklu izņemam no trauka,uzliekam uz cepamās plāts,izveidojam formu,pārsedzam ar dvieli un atstājam vēl uz 30 minūtēm.

Pēc tam pārsmērējam ar sakultu olas baltumu,kam pievienojam ap 1 tēj.k ūdeni.





Cepam ap 200 grādiem ap 30-40 minūtēm,līdz kukulīts skaisti brūns. 

Izcepto kukulīti pārsedzam ar dvieli un ļaujam atdzist.


Nav komentāru: