Lapas

sestdiena, 2011. gada 26. novembris

Riekstu bezē torte ar kakao



400g zemesriekstus apcepam gaiši brūnus,atdzesējam un sasmalcinam ar nazi mazos gabaliņos.

Ņemam 4 olas,atdalam baltumus no dzeltenumiem.

Dzeltenumus liekam ledusskapī,bet baltumus sākam putot ar šķipsniņu sāli,kad mazliet saputots,pievienojam šķipsniņu citronskābi.

Putojam līdz izveidojas gaisīgas putas,tad pa drusciņai pievienojam 1 glāzi cukuru un turpinam putot līdz stingrām putām.

Apceptos,sasmalcinātos riekstus iemaisam saputotajos olas baltumos.Kad cepu pirmo reizi,tad pievienoju vēl 2 ēd.k kartupeļu cieti,bet šajā reizē es to aizmirsu,tā kā var arī bez tā iztikt.

Uz cepamā papīra uzzīmējam divus apļus,liekam mūsu olas baltumus ar riekstiem,izlīdzinam.

No 4 olas baltumiem man bija 2 bezē ripas,cepu vienā piegājienā,viena ripa uz augšējā nodalījuma,bet otra uz vidējā.Abas izcepās vienlīdz labi.

Liekam cepeškrāsnī uz vismazākās uguns,tas būtu ap 100 grādiem un cepam,kaltējam ap 1 stundu.

Gatavie bezē ir ļoti trausli,tā kā uzmanīgi ar tiem.


 kamēr bezē cepas mums ir laiks gatavot krēmu.

4 olas dzeltenumiem pievienoju vel vienu olu 4 ēd.k cukuru un vaniļs cukuru pēc velēšanās.Ar putojamo slotiņu izmaisu un pievienoju 4 ēd.k miltus,izmaisu.Uzsildam 300ml pienu,ielejam olu masā un izmaisam līdz viendabīgai masai.

Liekam ūdens peldē un vāram krēmu nepārtraukti maisot līdz kārtīgi sabiezē.

Liekam atdzist.

Pa to laiku putojam 100-200g sviestu,daudzums atkargs cik treknu vēlamies.Pievienojam 3 ēd.k cukuru uz 100g sviesta un putojam līdz krēmīgai masai,tad pievienojam kakao,ne saldo,bet īsto,rūgto tik,cik tumšu vēlamies.

Kad sviests saputots,tad pievienojam atdzisušo vārīto krēmu.Visu saputojam,liekam ledusskapī.

 Tā kā bezē ir trausls es nolēmu pagatavot arī nelielu biskvīta kārtu pamatnei.Biskvīu gatavojam kādu vēlamies,vai negatavojam vispār.

Ņemam krēmu no ledusskapja un smērējam bezē ripas,liekam vienu uz otras un dekorējam.

Nav komentāru: