Lapas

sestdiena, 2011. gada 26. novembris

Auzu / rudzu cepumi ar saulespuķu sēkliņām

Sastāvdaļas:
  • - 50 g sviests vai margarīns
  • - 1 ēd.k medus
  • - 200g cukurs
  • - 1 glāze rudzu milti
  • - 2 glāzes auzu pārslas
  • - 2 olas
  • - 1/2 tēj.k soda
  • - sauja saulespuķu sēkliņas

Olas putojam ar cukuru līdz cukurs izkusis.Pievienojam izkausētu,atdzesētu sviestu,medu,saputojam,

Auzu pārslas sabelnderējam miltos,bet ja vēlas var arī likt neblenderētas.


Auzu pārslas sajaucam ar sodu.iemaisam olu maisījumā,pievienojam saulespuķu sēkliņas,kas jau ir apceptas.Lēnām pievienojam rudzu miltus līdz mīkla ir cieta,mīcāma.


Mīklu liekam starp diviem cepamiem papīra gabaliem un izrullējam plānu,plānu,izspiežam cepumus,pārsmērējam ar sakultu olu un cepam ap 200 grādiem ap 10 minūtēm,līdz viegli brūni.


Cepumi ir viegli cieti,krauksķīgi.

Nav komentāru: