Lapas

svētdiena, 2011. gada 27. novembris

Cepumi-kafijas pupiņas.


 Sastāvdaļas:
  • 200g sviests vai margarīns
  • 200g skābais krējums
  • 200g cukurs
  • 2 ēd.k cigoriņu šķidrā kafija,bet,ja gatavo tikai pieaugušajiem tad 2 ēd.k šķīstošo kafiju iemaisa karstā 2 ēd.k pienā.( teikšu tā,aromātiskāki cepumi būs ar kārtīgu,aromātisku kafiju,bet tā kā es gatavoju,lai arī dēls tos varētu ēst,tad izvēlējos cigoriņu kafiju.)
  • 3 ēdk.kakao
  • 2 glāzes rudzu milti
  • 1 glāze kviešu milti,bet var ņemt tikai rudzu vai tikai kviesu miltus
  • receptē nebija prasīts,bet pēc pagatavošanas tomēr sapratu,ka noderēs iekšā arī vai nu 1 tēj. cepamais pulveris vai 1/2 tēj.k soda,tā kā nākamā reizē es to noteikt pievienošu.

Pagatavošana:


Sviestu / margarīnu mīkstu,pastāvējušu istabas tempertūrā ar miksera palīdzību samaisam kopā ar cukuru,tad pievienojam krējumu,kafiju,kakao.

Pēc tam maisam iekšā miltus.2 glāzes droši beram iekšā,izmaisam,bet trešo beram pa drusciņai līdz mīkla ir mīcāma un nelīp pie rokām.

Izveidojam mīklas bumbu,ieliekam maisiņā un liekam ledusskapī atpūsties uz 30 minūtēm.

Pēc tam veidojam bumbiņas valrieksta lielumā (aptuveni) pa vidu iespiežam ar naža neaso pusi tādu svītru,nepārgriežam,bet ļoti dziļi iespiežam.



Cepam ap 180 grādiem ap 20-30 minūtēm.


 Cepumi sanāk tiešām kā kafijas pupiņas,tie ir cieti,kraukšķīgi.


Nav komentāru: