Lapas

svētdiena, 2011. gada 27. novembris

Maltās gaļas kukulīts ar kartupeļu pildījumu


Sastāvdaļas maltās gaļas masai:

  • - ap 600g maltā gaļa
  • - 2 vidēja lieluma burkāni
  • - 2 nelieli zaļi kartupeļi
  • - 1 ola
  • - garšvielas
  • - 2 ēd.k mannā

Maltai gaļai pievienojam olu,garšvielas,uz smalkās rīves sarīvētus burkānus,kartupeļus,kam nospiesta sula un mannā.Kārtīgi samaisam,izmīcam un atstājam.

Pa to laiku gatavojam kartupeļu pildījuma masu:

  • - 5 vidēja lieluma kartupeļi
  • - 200g kūpināta cūkgaļa
  • - 200g biezpiens
  • - 50g siers
  • - 1 ola
  • - 2 lieli sīpoli

Kartupeļus nomizojam,sagriežam un vāram līdz kārtīgi mīksti,tad samīcam biezputrā.

Sīpolu smalki sagriežam un cepam uz pannas eļļā 5 minūtes,tad pievienojam sīki sagrieztu kūpināto gaļu un pasautējam uz mazas uguns 7 minūtes.

Kartupeļiem pievienojam atdzisušo sīpolu,gaļas maisījumu,uz smalkās rīves sarīvētu sieru,biezpienu,olu un visu izmaisam.

Cepamā traukā liekam 2/3 maltās gaļas massu un izlīdzinam,lai būtu gan apakšā,gan sānos maliņas.

Vidū liekam kartupeļu masu un virsū izlīdzinam atlikuso 1/3 maltās gaļas massu.

Liekam cepties ap 200 grādiem ap 40 minūtēm.

Kad gatavs ļaujam atdzist un tad izņemam no formas un sagriežam.Siltu nebūs iespējams smuki izņemt un sagriezt.



Šāds gards maltās gaļas kukulīts ar kartupeļu pildījumu man sanāca.

1 komentārs:

Brigita teica...

Neredzētā recepte!