Lapas

svētdiena, 2011. gada 27. novembris

Siera standziņas


Sastāvdaļas:
  • 250ml piens
  • ap 450-500g milti
  • 1 tēj.k sāls
  • 1 ēd.k cukurs
  • garšvielu maisījums picai ( oregano,majorāns,baziliks)
  • 25 g svaigais raugs
  • ap 150 g siers(krievijas,holandes)
  • 2 ēd.k eļļa mīklā un 1 ēd.k trauka iesmērēšanai
  • ola smērēšanai,bet var arī bez
  • pēc vēlēšanās ķimenes,sezama sēkliņas,apviļāšanai
Siltā pienā izšķīdinam raugu,pievienojam cukuru.
Traukā iesijājam miltus,pievienojam sāli,rīvētu sieru uz smalkās rīves sarīvētu ,izmaisam.
Miltiem pievienojam pienu ar raugu,izmaisampievienojam eļļu.
Mīcam mīklu,lai tā nelīp pie rokam,ja nepieciešams pieberam miltus,bet neaizraujamies,lai mīkla nav sausa.
Ieeļļotā traukā liekam mīklu,pārsedzam ar pārtikas plēvi,vai uzliekam vāku,kas nelaiž gaisu cauri.raudzējam sltā vietā ap 1 stundu,līdz mīkla dubultojusies apjomā.


No mīklas izveidojam mazas bumbiņas,tad izrullējam katru tievā desā.
Apviļājam sezama sēkliņās vai ķimenēs.Apsedzam ar dvieli un atstājam uz 30 minūtēm.


Pārsmērējam ar sakultu olu un cepam ap 200 grādiem ap 15 minūtēm,līdz standziņas ir brūnas.

Standziņas sanāk ar vegli,kraukšķīgu garoziņu,ļoti gardas.

1 komentārs:

Anonīms teica...

Iebēru klāt Santa Maria Vidusjūras garšvielu maisījumu. Bija varen gardi tas viss. Vēl varētu pielikt kaltētus tomātus un olīves pilnai laimei.Dikti laba recepte.