Lapas
trešdiena, 2011. gada 14. decembris
Smilšu cepumi- Ziemassvētku noskaņa.
Sastāvdaļas:
- 100g sviests
- 1 ola
- 5 ēd.k cukurs
- vaniļas cukurs
- 1 ēd.k kakao
- 6 ēd.k milti
- 1/4 tēj.k soda
- šķipsniņa sāls un šķipsniņa citronskābe vai citrona sula dažas piles
- 2 tēj.k piparkūku garšvielas
Pagatavošana:
Sviestu istabas tempertūrā pastāvējušu,mīkstu saputojam ar 3 ēd.k cukuru un vaniļas cukuru līdz krēmīgai masai,līdz cukurs izkusis.
Tad pievienojam olas dzeltenumu un vēl saputojam.
Iesijājam samaisītu kopā kakao,sodu,piparkūku garšvielu un miltus.
Kārtīgi izmaisam.
Olas baltumu sākam putot ar šķiprniņu sāli,tad pievienojam citronskābi vai citrona sulu un putojam līdz izveidojas putas,tad pievienojam atlikušās divas ēd.k cukuru un saputojam līdz stingrām putām.
Šīs olas baltuma putasiecilājam sviesta,miltu maisījumā.Visu kārtīgi izmaisam.
Mīkla ir uz robežas,ka to īsti nevar putot ar mikseri un arī nevar mīcīt ar rokām.Tā ir ļoti stingra maisot ar karoti.
Mīklu liekam konditorejas maisiņā un spiežam cepumus uz cepamā papīra.
Cepam ap 200 grādiem ap 10 minūtēm.
Šādi izskatās jau gatavi cepumi,kā redziet gatavību var ar aci redzēt,līdz ar to laika ziņā precīzi nepaļaujaties uz 10 minūtēm,bet skataties,kad cepumi nespīd un ir sausi,tad gatavi.
Abonēt:
Ziņas komentāri (Atom)
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru