Lapas

svētdiena, 2011. gada 27. novembris

Siļķe kažokā,salaveča veidolā.



Izvāram kartupeļus ar mizu,nomizojam un sagriezam kubiņos.Liekam šķīvja apakšā.Tad pa virsu majonēzi.

Kubiņos sagriežam siļķes fileju marinētu vai sālītu.Liekam uz kartupeļiem.Sīki sagriežam sīpolus,liekam uz siļķes.Pa virsu majonēzi.

Izvāram,uz rupjās rives sarīvējam burkānus.Liekam uz siļķēm.Pa virsu majonēzi.

Izvāram sarkanas bietes,sarīvējam uz rupjās rīves.Liekam uz burkāniem.Izvāram 3 olas,atsevišķi sarīvējam olas dzeltenumus un baltumus,baltumam pievienojam majonēzi.Veidojam salaveci.

Uz 3 stundām liekam ledusskapī,bet var arī ilgāk,lai ievelkas.

Labs veids kā svētkos pasniegt salātu.

Sastāvdaļas ir aptuvenas
  • 3 vidēji lieli kartupeļi,
  • 2 vidēji lieli burkāni,
  • 1 sīpols,
  • 2 vidēji lielas bietes.
  • 3 olas,
  • 250 g siļķe,
  • majonēze uz aci,pa bišķiņai katrā kārtā,man negaršo,ja daudz majonēze.

1 komentārs:

Ira teica...

Cik laika aiziet uz gatavošanu?