Šī deserta kūka mūsmājās ir visiecienītākā. Visvairāk tā garšo dēlam,vienmēr ir tāda mazuma piegarša,jo kūka ļoti maiga,garda.
Sastāvdaļas:
- 0,5l skābais krējums 20% 25% 30%
- 1 buņdža iebiezinātais piens ar cukuru
- 1 paciņa firmas Rimi želatīns,vai 3 tējk Santa maria želatīns
- 150ml piens
- 1,5 paciņa Selgas brūnie cepumi
- 50g zemesrieksti
- 100g sviests
- 2 tējk Dancuker vaniļas cukurs
Pagatavošana:
Apgrauzdētus riekstus sablenderējam drupačās. Cepumus arī sablenderējam ļoti smalki.
Visu sajaucam,pievienojam izkausētu sviestu.Izmaisam un liekam traukā kur ievietots cepamais papīrs vai pārtikas plēve,tas palīdzēs gatavo desertu izņemt no trauka.
Izlīdzinam šo masu,izveidojam maliņas un atstājam,kamēr gatavojam desertu.
Sākam putot skābo krējumu ar vaniļas cukuru.Bildē ar numuru ~~1.~~ var redzēt cik krējums ir sākumā vēl nesaputots.
Putojam ap 15 minūtēm.Tikko kā sākam putot krējums paliek šķidrāks kā sākumā,tad sāk mainīt krāsu,paliek sniegbalts un spīdīgs.Lēnām sāk arī palikt biezāks. Kad jau saputots līdz brīdim,ka krējums ir krēmīgs,biezs,sniegbalts un spīdīgs,tas būs palielinājies apjomā.
Bildē var salīdzināt,ka krējums tiešām ir divas reizes vairāk kā sākumā,kad nebija saputots. (N.2.) Putojot lejam iekšā iebiezināto ~bilde N.3~ pienu,šajā brīdī masa paliek šķidrāka.Saputojam ap 5 minūtēm.
Aukstā pienā iemaisam želatīnu un atstājam uz 5 minūtēm,lai uzbriest. Tad uzsildam,izmaisam,lai želatīns izkūst un pienā nav redzami želatīna graudiņi.
Putojot krējuma masu lejam iekšā pienu.
Turpinam putot vēl ap 5-7 minūtēm.
Tad šo masu lejam uz cepumu pamatnes.Ja vēlamies zīmējumu vai uzrakstu,tad mazliet desertu sajaucam ar kakao un uzlejam uz baltā deserta.Vai arī pēc tam ar izkausētu šokolādi var izdekorēt.
Liekam ledusskapī kā minimums uz 2 stundām,vai ideālā gadījumā uz 12 stundām.
No sarkanas želejas izspiedu sirsniņas un ar tām papildināju desertu.Želeju var nopirkt gatavu,vai arī pagatavot no sulas pats.
Deserts ir ļoti maigs,krēmīgs,mutē kūstošs.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru