Lapas

piektdiena, 2011. gada 9. decembris

Kazenaki sniegpārsliņu apskāvienā.



Sastāvdaļas:

  • 200g saulespuķu sēkliņas
  • 50 g sezama sēkliņas
  • 4 ēd.k cukurs
  • 4 ēd.k medus
  •  1/4 tēj.k soda( soda tiek pievienota,lai karamele nepaliek cieta,bet lai saglabājas lipīga un mīksta.
  • 2 ēd.k kokosa skaidiņas



Pagatavošana:

  • Apgrauzdējam sezama sēkliņas un saulespuķu sēkliņas līdz viegli brūnas.
  • Katliņā liekam cukuru un medu,karsējam un maisam līdz cukurs izkusis,pievienojam sodu un maisam.Masa piepūtīsies.Maisot pievienojam apgrauzdētās sezama un saulespuķu sēkliņas.
  • Karsējam maisot līdz masa sabiezē.
  • Liekam traukā,ko iepiriekšs apsmērējam viegli ar sviestu.Ļaujam atdzist.

 Rokas saslapinam aukstā ūdenī,lai mazliet mitras un veidojam no karamelizētajām sēkliņām bumbiņas,ko apviļājam kokosa skaidiņās.

 Ļoti vienkārši pagatavojami saldumi ar ļoti interesantu garšu.


Nav komentāru: