- 1 glāze piens
- 1/2 glāze ūdens
- 25g svaigais raugs
- 50g sviests
- 2 ēdk cukurs
- 1,5 tēj.k sāls
- 1 ola
- apceptas saulespuķu sēkliņas ap 200g
- 1 ēd.k eļļa trauka iesmērēšanai
- 1/2 glāze kviešu milti
- ap 3 glāzēm rudzu milti-mīcot skatās cik nepieciešams,lai mīkla nelīp pie rokām
Traukā ielejam pienu,ūdeni,pievienojam sviestu un uzsildam līdz sviests izkusis.Siltā šai maisījumā izšķīdinam raugu,pievienojam cukuru,sāli,izmaisam.
Pievienojam kviešu miltus,izmaisam un pievienojam olu,atkal izmaisam.Sākam bērt klāt rudzu miltus līdz mīkla ir mīcāma ar rokām.
Mīklai ir jābūt mīcāmai,tai nav jālīp pie rokām,bet tai arī nav jābūt pārāk sausai,cietai.Tā kā ar miltiem lēnām un uzmanīgi.
Kad mīkla samīcīta,liekam to ieeļļotā traukā.Pārsedzam ar pārtikas plēvi,vai kā manā gadījumā bija trauks ar vāku,kas nelaž gaisu iekšā.Liekam siltā vietā uz 1 stundu līdz mīkla palielinās divas reizes.
No uzrūgušās mīklas veidojam nelielas apaļas bumbiņas,pa vidu iemīcam saulespuķu sēkliņas,saplacinam tādā kā biezā pankūciņā,kārtojam uz plāts,pārsedzam ar dvieli un atstājam uz 30 minūtēm.
Pēc tam apsmērējam ar pienu un cepam ap 200 grādiem ap 20-30 minūtēm.
Gatavās maizītes ir ar krauksķīgu garoziņu un mīkstu vidu.
3 komentāri:
foršas receptes!! :)
tikai kā ar raugu- visur vajag to mitro raugu, vai ir iespējams aizstāt ar sauso? :)
Jā,protams var aizstāt ar sauso raugu.
Proporcijas šādas:
sausais raugs 1 tēj.k = Svaigais raugs 9 g
1,5 tēj.k = 13g
2 tēj.k = 18g
2,5tēj. = 22g
3 tēj.k = 25g
3,5 tēj.k = 31g
4 tēj.k = 36g
4,5tēj.k = 40g
5 tēj.k = 45g
Es izmantoju svaigo raugu,jo man tas patīk,ļoti labi rūgst,ar sauso esmu mēģinājusi,bet tomēr nesanāk tik labi,līdz ar to sauso neizmantoju.
paldies!!! :)
Ierakstīt komentāru