Lapas
svētdiena, 2011. gada 27. novembris
Ķirbja krēmzupa miksējumā ar citiem dārzeņiem
Pliks ķirbis kā tāds man negaršo,bet tā kā zināms,ka tas ir ļoti veselīgs,tad es pagatavoju ķirbja zupu,kur ir ķirbis,bet neviens to nemana.garšīgi un tai pat laikā veselīgi.
Sastāvdaļas ir aptuvenas.
* 2 vidēja lieluma tomāti
* 2 nelieli burkāni
* 300g puravs
* 4 vidēja lieluma kartupeļi
* 1 liels sīpols
* 1 sarkanā paprika
* ķirbis arī daudzums pēc vēlēšanās,ja ir pretenzijas pret ķirbja garšu,tad liekam maz,ja nav pretenzijas,tad liekam daudz.Vadamies pēc pārējām sastāvdaļām.
* eļļa cepšanai
* garšvielas pēc vēlēšanās
* saldais krējums pēc garšas,uz 1 l krēmzupas 50-100ml būs pietiekami
* rupjmaizes grauzdiņi pēc vēlēšanās
* ķiploks arī pēc vēlēšanās
* ja ir zaļumi
Sagriežam sīpolu gredzenos,cepam eļļā,pievienojam sagrieztus puravus biezos gredzenos.Cepam un a to laiku nomizojam kartupeļus,sagriežam,pievienojam pannā.
Papriku sagriežam-iekšā pannā.
Tomātus noblanšējam,sagriežam-pannā.
Visu cepam,sautējam ik pa laikam apmaisam.
Šādi aptuveni 15 minūtes,tad liekam katliņā,pievienojam pavisam nedaudz ūdeni un vāram līdz kartupeļi pusmīksti,tad pievienojam mazos gabalinos sagrieztu kirbi un garšvielas.sautējam līdz viss šķīst ārā.
Sablenderējam,pievienojam saldo krējumu,izmaisam.
Pasniedzam ar grauzdiņiem vai arī zaļumiem
Abonēt:
Ziņas komentāri (Atom)
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru